2012. május 19., szombat

attitude

tudod, hogy mi az egyik dolog, ami lenyűgöz? az értetlenség és a vakság. amennyire igaz az, hogy általában az nem veszi észre magát, aki csinálja.

a napokban sokszor támadt ugyanaz a gondolatom: nem esik jól, amikor megbántanak. nem esnek jól a hátam mögött fröcsögött szavak. nem esik jól a (minden háttér tudást nélkülöző) okoskodás. nem esik jól a kioktatás. nem esik jól a lenézés és nem esik jól, ha valaki egyszerűen igazságtalan velem.

nem vágyom rá, hogy alanya legyek mindennek. hogy mások okoskodjanak az én helyzetemen (szigorúan a hátam mögött, mert azt úgy illik), nem vágyom rá, hogy megbántsanak egy vita hevében, vagy azon kívül és nehezemre esik elhinni, hogy vannak emberek, akik évtizedek után sem értik, hogy ha erőszakkal igyekszünk egy témához nyúlni, akkor annak szoigorúan elfordulás lesz a vége. ugyanmár, ki a tököm élvezi az állandó számonkérést és kioktatást?!

kinek mi köze hozzám kívül és belül? a külsőmhöz? a belsőmhöz? az otthonomban található tárgyak és cipők számához? mégis milyen jogon szól bele bárki, BÁRKI az életemben, milyen alapon mondja akárki a másiknak, hogy az ROSSZ, ahogy te csinálod és az a JÓ, ahogy én?!

azt kívánom, hogy mindenki foglalkozzon a saját életével és a saját hibáival mások vesézése helyett. mindenki szépen söprögessen a saját háza körül, mert bőven van mit és próbáljon meg elgondolkodni azon, hogy a kedvességgel mennyivel többre megy.

de az ember mérhetetlenül önző lény. minden nemes célon túlmutat a vágy, hogy beleszólhassunk a másik életébe, hogy okoskodhassunk - bármit bevállalunk, még azt is, hogy örökre megbántjuk, csak hadd mondjuk a magunkét.

hát kapjátok be mind.

********************************

és így most sokkal több kedvem van leírni, hogy a pár napos wellness CSÚCS szuper volt :)

 a környezet (tiszafüred) csodás volt, a szálloda (www.balneum.hu) lenyűgözően gyönyörű, a szolgáltatás és személyzet sajnos messze 4* alatt, az időjárás pedig konkrétan siralmas volt - és lám, mi mégis elképesztően élveztünk mindent - mert minden csak hozzáállás kérdése! :)

hallottuk, hogy van, aki körülöttünk nyíg, hogy a kaja így, az időjárás úgy...  mi vállat vontunk és pont leszartunk mindent :) esőben kirándultunk, madarat mentettünk, ha nem tudtak pedikűrössel szolgálni, hát elmentünk és kerestünk egyet a városban, ettük, ami volt és nem kínlódtunk azon, ami nincs (amit kitettek az szuper volt, épp csak néha elfogyott, ehhe), jókat dumáltunk, társasoztunk (azaz összevesztünk, majd kibékültünk a scrabble fölött, mert ezt a játékot is csak szenvedéllyel lehet játszani), első alkalommal, hogy nem esett, pokrócba burkolózva kiültünk este a tisza mellé és (koffeinmentes) capuccinoztunk...

így valahogy. és megérdemeltük, mert hétfőtől beköszönt a külföldi állás... hétköznap bé kint, hétvégén itthon... de kicsit folytatva a fenti gondolatot: mi már kitaláltuk azt is, hogy mire kell fordítani ezt az időt :))))))

attitude, attitude... :o)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése