2012. október 2., kedd

a szürke ötven árnyalata - fél-kritika

fáj a torkom, a gyereknek meg folyik az orra, magam mellett tartottam éjjel, így azért könnyebb volt ötször felkelni orrot fújni és hisztit csillapítani. jó kis páros vagyunk így :) a torokfájás NEM jó dolog és kicsit nyűgös vagyok tőle, de mindjárt összeszedem magam és nekiállok a munkának. posta elintézve, kávé megölelgetve, a lakásra még rendrakás vár - aztán hajrá.

terápia: újra olvasok. így leglább alig netezek és a tévét sem nagyon nézem, inkább falom az oldalakat. k-tól kölcsönkértem a "szürke ötven árnyalatát", mert annyira odavan érte mindenki, én is szerettem volna elolvasni... egy nap alatt a háromnegyedénél tartok, ami egyfelől jó, mert olvastatja magát, másfelől a véleményem nem ennyire rózsás. telis tele van szex (sőt) jelenetekkel, amik egyébként tök jók - és gondolom ez húzta fel valami bestseller lista tetejére. ha azonban ezt a nyersséget leszámítanám, akkor nem sok történet és nem sok karakter maradna, inkább egy tiffany regényszerűség, abból is az egyszerűbb változat. de hát a nagy pornó jelenetek gondolom elvonják a figyelmet arról az apróságról, hogy egy regényben azért nem árt, ha legalább egy kicsit ki van dolgozva a karakter és legalább kicsit kevésbé valószerűtlen maga a történet (itt lép be tiffany :)))) de még nem értem a végére és várom, hátha lesz még benne valami extra, amitől jobban megértem az előkelő helyezését ama bizonyos listákon. kicsit egy hosszú és göndör hajú nő jutott eszembe a könyvet olvasva: csodaszép, minden tekintetet vonzó hajzuhatag. de ha azt levágnám róla, akkor ott maradna egy csúnyácska, önmagában érdektelen arc.

de kussolok, amíg a végére nem érek, mert még reménykedem a nagy áttörésben :)

egyébként az olvasás tényleg jó terápia. sok mindenre...

1 megjegyzés:

  1. pont most olvasom én is :-) ajándékba kaptam :-) én is azt várom, hátha alakul belőle valami a minden lapra jutó dugáson kívül :-)mert azt már egy kicsit kezdem unni. irodalmilag a regény tényleg nulla felé tendál. regina

    VálaszTörlés